Podium DuyckerOver onze partner:
Zes meter onder NAP bevindt zich het laagst gelegen poppodium van Nederland: poppodium Duycker! Duycker is hét podium voor popcultuur in Haarlemmermeer e.o. en organiseert jaarlijks zo’n 200 evenementen waaronder live concerten, festivals, dance-feesten, open podia, jamsessies en café concerten. Onder de naam Artquake biedt Duycker een activiteitenaanbod voor middelbare scholieren aan. Duycker heeft twee concertzalen; een grote zaal voor 750 bezoekers en een kleine zaal voor 250 bezoekers, 4 oefenstudio’s, workshopruimtes en het Duyckercafé.

Grote zaal (capaciteit: 750 personen):
In de grote zaal kun je genieten van binnen- en buitenlandse acts, bekend uit het Nederlandse clubcircuit en daarbuiten. Maar ook tijdens de dance events kun je checken of de fundering van Duycker shock-proof is!

Kleine zaal (capaciteit: 250 personen):
De kleine zaal is de plek waar regionale bands en dj’s zich presenteren. Daarnaast is dit een plek waar je kunt deelnemen aan workshops, open podia en jamsessies.

Verhuur:
Zowel de kleine zaal en de grote zaal, maar ook vergaderruimtes of het café kunnen worden gehuurd voor verschillende feesten en evenementen, bijvoorbeeld voor een bedrijfsfeest of als studio voor dans- en theatergroepen. Hierover is meer info te vinden onder het kopje verhuur.

Duyckercafé:
Het café van Duycker is dé ontmoetingsplaats voor iedereen die zich op een of andere manier binnen de popscene beweegt of gewoon gezellig met vrienden wat wil drinken en/of eten. In het café is regelmatig livemuziek te horen, daarnaast organiseert het café andere evenementen als een popquiz. Er zijn faciliteiten om beginnend talent, of concerten die wat kleinschaliger van opzet zijn, te presenteren. De entree tot het café is zoveel mogelijk gratis, tenzij anders wordt aangegeven. De programmering van het Duyckercafé is te vinden in de agenda van Duycker, café evenementen zijn aangeduid met een blauwe omslagbanner.

Openingstijden:
Donderdag:    17:00 – 00:00 uur
Vrijdag:           17:00 – 02:00 uur
Zaterdag:        17:00 – 02:00 uur

Kassatijden:
Dagkassa (KlantContactCentrum):
Maandag t/m vrijdag 09:00 – 17:00 uur
Zaterdag 12:00 – 15:00 uur

Avondkassa:
Wanneer de deuren voor het concert, optreden of dance-feest openen, opent ook de kassa van Duycker.

ANBI Status:
Poppodium Duycker en Schouwburg De Meerse zijn onderdeel van Stichting Podiumorganisatie Haarlemmermeer en beschikken over de culturele ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Stichting Podiumorganisatie Haarlemmermeer is een dochter van Stichting Het Cultuurgebouw Haarlemmermeer.

Adresgegevens poppodium Duycker:
Raadhuisplein 5,
 2132 TZ Hoofddorp
, telefoonnummer: 023-56 23 310

Adresgegevens Stichting Podiumorganisatie Haarlemmermeer: 

Raadhuisplein 3-5,
 2132 TZ Hoofddorp
, telefoonnummer: 023-55 63 700

Adresgegevens Schouwburg De Meerse:   
Raadhuisplein 3, 2132 TZ Hoofddorp
, telefoonnummer: 023-55 63 700

RSIN nummer Stichting Podiumorganisatie Haarlemmermeer:
009399380

KvK nummer Stichting Podiumorganisatie Haarlemmermeer:

41224976

Podiumorganisatie Haarlemmermeer is onderdeel van Het Cultuurgebouw.
Stichting Het Cultuurgebouw Haarlemmermeer kent een raad-van-toezichtmodel en onderschrijft de Governance Code Cultuur.

 • Bestuurssamenstelling: de stichtingen worden bestuurd door dhr. Bart Fiers (voorzitter Raad van Bestuur). Tevens kennen de stichtingen één Raad van Toezicht, bestaande uit een voorzitter en leden:
  – Max Merkx, voorzitter
  – Monique Bonsen, vice-voorzitter
  – Michael Amende
  – Job van Benthem
  – Marjo Septer
  – Yvonne van der Zee
 • De Raad van Toezicht (RvT) volgt de Governance Code Cultuur. Op basis van deze code ontvangen de leden van de RvT een vaste jaarvergoeding. De vergoedingen zijn terug te vinden in het jaarverslag.
 • Het Bestuur wordt gehonoreerd conform de leidraad voor Directeur Bestuurders van Cultuurconnectie.
 • De beloning van Het Bestuur wordt door de RvT vastgesteld op basis van de leidraad en rekening houdend met de Governance Code Cultuur.
 • De medewerkers van Podiumorganisatie Haarlemmermeer volgen de CAO Nederlandse Podia.
 • In 2012 hebben alle afzonderlijke RvT’s van de labels voor een RvT-model gekozen. In 2015 is het Raad-van-Toezichtmodel voortgezet door de RvT Cultuurgebouw. Gezien de omvang en complexiteit en de gewenste bestuurskracht was en is het Raad van Toezichtmodel het gewenste bestuursmodel voor Het Cultuurgebouw en dat ook naar wens functioneert. Bekijk de Profielen van de RvT en het Rooster van aftreden van de RvT.

Bedrijfsplan Het Cultuurgebouw 2015 – 2016
Jaarrekening Het Cultuurgebouw 2015
Jaarverslag Het Cultuurgebouw 2015
Beleidsplan Schouwburg De Meerse 2012 – 2016

Akte Stichting Podiumorganisatie Haarlemmermeer

Akte juridische fusie Schouwburg De Meerse Duycker