De Buurt Pre PosterZaterdag 10 September 2016 hadden wij de eer om een area te hosten op Sowieso X Zomerjam in de Buurt op het stationsplein van Leiden. Van 14:00 to 23:00 uur kon je genieten van 3 area's met verschillende muziekstylen. En ook deze editie was zoals alle edities van Zomerjam gratis!

De Buurt:
De Buurt was de tijdelijke invulling van het Stationsgebied Leiden van 17 juni t/m 18 september dit jaar. De Buurt was deze zomer de hotspot waar cultuur, sport, kennis, theater, relaxen en lekker eten Leidenaren samenbracht. De Buurt was door middel van zeecontainers opgedeeld in verschillende gebieden waar voor jong en oud activiteiten werden georganiseerd. Zonnen op het stadsstrand? Aan sport meedoen of naar sport kijken? Of geniet je toch liever van muziek? Deze zomer was alles voor Leiden in de buurt!de buurt 

Zomerjam: en onze Area op de 2016 editie
In de binnenstad van het mooie Leiden is 10 jaar lang een dope urban festival gehouden met de naam Zomerjam. Op dit festival kon je genieten van het tofste wat er te vinden was op het gebied van oude en nieuwe hiphop. Ook waren er battles, basketbal en skate toernooien en werd er altijd door grote namen uit de scene graffiti gespoten. Begonnen op de Beestenmarkt in hartje Leiden en later wegens omstandigheden uitgeweken naar het Huigpark waar de laatste 2 edities zijn gehouden. Met het laatste event in 2013 waar o.a. Dope D.O.D., Mc Melodee, JeBroer, Rico & ART en de Kleine Jongens tour (Def-P, Engel en Just, Diggy Dex en DJ DNS) op het programma stonden. Na een afwezigheid van 2 jaar was Zomerjam dan ook eindelijk weer terug met een tof feest in samenwerking met Sowieso. Ondergronds Verbond kreeg een area in een loods op het terrein en met een dikke undergound uitstraling en de line-up loog er niet om. Een lange lijst Nederlandse bazen in de hiphop game en een Amerikaanse jeugdheld maakte dit feestje er weer één om voorlopig niet te vergeten. Op naar de volgende editie van Zomerjam!

De Line-up:
Mr Funke (Lords of the Underground)
NUL7NEGEN
McGyver & Rickz
Casto & Das de Rijmmaniak
Engel & Just
In Overvloed & Jerome XL
Den Dubieus
Jouri-K & K-NON
DJ Daan
Host: Jason

 

Video registratie door Nick Namelijk.