Das de Rijmmaniak artiestARTIESTENNAAM: Das De Rijmmaniak
Rapper

Biografie:
DAS is in 1993 begonnen met Nederlandstalige Rap (NederRap) op de legerplaats Seedorf (Duitsland). Daar vormde hij samen met collega 's de Seedorf Posse. Na twee jaar stopte de groep maar DAS ging door en maakt in 1995 zijn eerst CD: ''We Gaan Er Voor" samen met Beatmakers Quic en Extreme. Daarna vormde het drietal de groep: de Gekste N. U.A (Negers Uit Amsterdam). Ze kregen door hun Mixtape in 1998 een platencontract bij Djax-Records en maakte het Album "Een Demon-struktie" en twee Singles verschenen op “De Posse Deel 4”, een verzamel CD van het label en een track voor de verzamel CD van Ramp-Records. Na 4 jaar stopte de groep. Het laatste optreden met de Gekste N. U.A was 2002 in de Goudvishal te Arnhem. Niet veel later vormde DAS met andere Rappers: “Onderhonden” waarvan het Album "Afblaffers" in 2004 uit kwam bij Ramp-Records. Na “Onderhonden” werd het even stil rond DAS totdat hij nummers ging opnemen met Blonnie B. Samen hebben ze het Album ''Herboren'' gemaakt die in 2008 in eigenbeheer is uitgebracht. Behalve dat Blonnie B. verantwoordelijk is voor de Beats op het Album, kan hij Rappen en Beatboxen wat zeker een toegevoegde waarde is tijdens een Live show. De teksten zijn van grappig tot serieus en Live worden teksten ter plekke bedacht tijdens Freestyle-Sessies. Na de Album “Herboren” is DAS met een paar Homeboys in Overschie aan de slag gegaan. Daar leverde hij ook een bijdrage aan het ontstaan van de Mijn Records Studio waar hij samenwerkte met de Rappers: Makka , Loco, de Verloren Jongens en andere Boys uit de buurt. Hij deed de opnames en mixte de eerste Tracks die daar gemaakt werden. De grootste wapenfeit was de Track ‘’Meer Rappers in de Politiek’’ met Clip. Daarna werd DAS benaderd door Defensie om een Veteranen-Rap te maken en om een duet met Karin Bloemen te doen. Dit alles voor Veteranendag 2010. Hij moest een Rap maken voor het nummer “Telkens Weer”. Karin en DAS werden begeleid door het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht ‘’Bereden Wapens” met dirigent Tijmen Botma.


Na een theatertour eindigde de optredens op het Malieveld in Den Haag. DAS heeft begin 2011 wederom een bijdragen geleverd aan het nieuwe “Onderhonden” Album dat in September zal verschijnen. DAS is naast de muziek ook weer aan het acteren want na de film “Sma Tori” is nu ook de gangster film “Houtenjas/Udujas” waarin hij een rolletje heeft verkrijgbaar. Ook is DAS wederom benaderd door Defensie om ook dit jaar een rap te schrijven en een paar optredens te doen ter promotie van Veteranendag 2011, dit keer samen met Beatmaker Wollemanski. Ook heeft DAS plannen voor een nieuwe Album in samenwerking met Wollemanski en is hij binnenkort te boeken voor optredens. Ondertussen heeft de tijd niet stil gestaan, in 2016 aangekomen zijn er diverse dingetjes gebeurd. Zoals de Onderhonden-album Rotkwijlers, met zeer do-pe optredens door het land. Daarna heeft DAS een paar YouTube-tracks gemaakt en wat solo-optredens gedaan. De album die uit zou komen met Wollemanski is zo goed als af, maar of die uitkomt is nog de vraag. Sinds eind 2014 is DAS back-up MC van Def P, met DJ Daan op de draaitafels. Begin dit jaar is de 30xPi-tour gestart omdat Def P 30 jaar in het vak zit, met gelijknamige album 30xPi. Momenteel heeft Das samen met Bartcore een EP uitgebracht en deze heeft de naam EXTRA FITTER gekregen. Ook hebben de mannen al een paar vette live shows neer gezet en je kunt ze ook op jou event op het podium hebben staan door even contact met ons op te nemen.

 

Projecten:
- 1995: De Gekste N.U.A.
- 1997: Onderhonden
- 2016: 30xPi
- 2018: EXTRA FITTER EP met Bartcore

Audio/Video:

Das de Rijmmaniak & Bartcore - EXTRA FITTER EP release party tijdens ONDERGRONDS VERBOND / POMP DIE BOXEN deel 2

 

Das de Rijmmaniak - Rap is Religie

De Onderhonden - Rauwdouwers

Boek Das de Rijmmaniak:
Wil je meer info over Das de Rijmmaniak of wil je meteen een verzoek indienen voor een boeking neem dan contact met ons op via het contact formulier.